Direktlänk till inlägg 3 mars 2011
Recept:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin/smör
2-3 msk vatten
0.5 tsk salt
Försök ha rumstempererat smör, det underlättar. Blanda alla ingredienserna väl, i en matberedare eller förhand. Jag gjorde förhand vilket gick jättesnabbt. Därefter plattar du ut degen i din form så jämt du bara kan. Du kan för bästa resultat använda en kavel. När detta är klart gräddar du den i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. Tills den inte är mjuk längre.
Under tiden när pajdegen gräddas kan du göra din köttfärsfyllning.
Köttfärsfyllning:
2 st rödlökar
1 schalottenlök
Ca 500 g köttfärs, jag hade blandfärs.
Tacokrydda
En burk tacosås medium (för smak, gillar du hetta kan du ju ta stark sås)
Salt och peppar efter smak
Ovanpå köttfärsfyllningen:
Smulad majsbröd /båtar(?!)som du har till dina tacos.
Några tomater (jag hade cocktailtomater.)
4 dl creme fraiche
4 msk majjonäs
Finhacka löken. Bryn tilsammans med köttfärsen. Därefter i med tacokryddan och tacosåsen. Sist avsmakar du med salt och peppar. Var försiktig med salt och peppar, smaka av innan du kryddar mer. OBS! Det kan finnas en del salt och peppar i tacokryddan eller tacosåsen.
När pajdegen är färdig kan du direkt ha i din köttfärsfyllning. Samt skiva någon tomat ovanpå. Jag tog denna gång cocktailtomater då jag inte hade något annat hemma. Sen om du vill kan du smula ner lite majsbröd ovanpå. Därefter häller du över din majjonäs/creme fraichefyllning som du enkelt vispar ihop och sist på med den rivna osten. KLAR!
Till servering passar en coleslaw sallad.
Hejsan! Jag och älskling gjorde en kycklinggryta tillsammans igår. Fast denna gång med curry som huvudkrydda. Den blev super. Har tyvärr ingen bild på den då inte kameran var tillgänglig men receptet på den dyker snart upp!! Puss så länge! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|