Direktlänk till inlägg 25 mars 2011
Ingredienser:
125-150 g smör/ margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
Ev. 0,5 tsk kardemumma
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl (Känn efter hur mycket)
Fyllning:
Smör
Socker
Kanel
Ägg till pensling.
Gör såhär:
Smält smöret. I med mjölken. Värm till fingervarmt 37 grader. Smula ner jästen i en matbunke eller din asstisten. Därefter blandar du ut det med din fingervarma mjölk. Sen i med alla kryddor. Därefter sist mjölet. Var försiktig med de, ta lite i taget så det hinner bakas in. Ta inte för mycket så degen känns hård. Den ska vara hyffsat mjuk. Den arbetade degen jäster du nu i 30 min. När det gått 30 minuter bakar du dina bullar. Dela degen i två delar. Kavla ut dina delar. Bre på med din fyllning och rulla sedan in. Dela i 2-3 cm stora bitar och lägg i bullformar. Starta ugnen på 250 grader. Låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla därefter med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Så färdigt att grädda! 8-10 minuter i ugnen.
Hejsan! Jag och älskling gjorde en kycklinggryta tillsammans igår. Fast denna gång med curry som huvudkrydda. Den blev super. Har tyvärr ingen bild på den då inte kameran var tillgänglig men receptet på den dyker snart upp!! Puss så länge! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|