Direktlänk till inlägg 25 mars 2011
Igår på mammas födelsedag lagade jag mat igen. Denna gång egna hamburgare och egna hamburgarbröd. Mamma gjorde dressingen.
Hamburgarbröd:
Ingredienser:
25 g smör
2,5 dl mjölk (kanersättas med vatten)
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl
Sesamfrö
Gör såhär:
Smält smöret. I med mjölken och värm till 37 grader, fingervarmt. Smula sedan jästen i en bunka och i med den fingervarma mjölken. Blanda väl. Sedan i med salt, socker och sist vetemjöl. Arbeta in degen väl och låt jäsa i 30 min. Därefter delar du degen i 10 delar. Rullar dem till tio bullar och lägg därefetr på dina plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 10 minuter. Därefter tar du en till plåt och har ett balplåtspapper över dina bullar och trycker ner bullarna med min plåt. De ska bli lite platta. Låt sedan jäsa under handduk ytterliga 30 minyter. Pensal sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
Under tiden degen jäster för första gången kan du börja blanda din köttfärsblandning. Krydda endast med salt och peppar. Svart som vit. I med lite vatten. Mjukna upp din färs med händerna och börja mäta ut dina burgare. Jag vägde mina till ca 180 g. Stora och fina. Platta sedan ut dem och börja steka. Stek först på hög värme men sänk sedan ner till medel så de inte bräns.
Dressingen: Blanda lite creme fraiche, tomatpuré, majjonäs, salt och peppar. Skär inlagdgurka i små små tärningar blanda sedan ner det. Pressa sist i en klyfta vitlök. Sedan är dressingen också klar!
I våra hamburgare hade vi skuren grönsallad, gurka tomat och rödlök. Supergott!! :)
Smaklig spis!
Hejsan! Jag och älskling gjorde en kycklinggryta tillsammans igår. Fast denna gång med curry som huvudkrydda. Den blev super. Har tyvärr ingen bild på den då inte kameran var tillgänglig men receptet på den dyker snart upp!! Puss så länge! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|