Direktlänk till inlägg 25 mars 2011

Hamburgare!!

Av Ida Petterson - 25 mars 2011 14:46

 


   

Igår på mammas födelsedag lagade jag mat igen. Denna gång egna hamburgare och egna hamburgarbröd. Mamma gjorde dressingen.


Hamburgarbröd:


Ingredienser:

25 g smör 

2,5 dl mjölk (kanersättas med vatten) 

25 g jäst

0,5 tsk salt

1 tsk socker

7 dl vetemjöl

Sesamfrö  


Gör såhär:


Smält smöret. I med mjölken och värm till 37 grader, fingervarmt. Smula sedan jästen i en bunka och i med den fingervarma mjölken. Blanda väl. Sedan i med salt, socker och sist vetemjöl. Arbeta in degen väl och låt jäsa i 30 min. Därefter delar du degen i 10 delar. Rullar dem till tio bullar och lägg därefetr på dina plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 10 minuter. Därefter tar du en till plåt och har ett balplåtspapper över dina bullar och trycker ner bullarna med min plåt. De ska bli lite platta. Låt sedan jäsa under handduk ytterliga 30 minyter. Pensal sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.


Under tiden degen jäster för första gången kan du börja blanda din köttfärsblandning. Krydda endast med salt och peppar. Svart som vit. I med lite vatten. Mjukna upp din färs med händerna och börja mäta ut dina burgare. Jag vägde mina till ca 180 g. Stora och fina. Platta sedan ut dem och börja steka. Stek först på hög värme men sänk sedan ner till medel så de inte bräns.


Dressingen: Blanda lite creme fraiche, tomatpuré, majjonäs, salt och peppar. Skär inlagdgurka i små små tärningar blanda sedan ner det. Pressa sist i en klyfta vitlök. Sedan är dressingen också klar!


I våra hamburgare hade vi skuren grönsallad, gurka tomat och rödlök. Supergott!! :)

Smaklig spis! 




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida Petterson - 12 april 2011 17:04


  Idag har det regnat hela dagen..:( Så jag fick agera lite. Så jag bakade ihop en sats kladdkakecupcakes. Sedan lät jag dem svalna lite och spritsade på med lite grädde. Ströslade på med lite nyhackad choklad för syns skull ;)   Ingredienser ...

Av Ida Petterson - 11 april 2011 17:56

Hejsan! Jag och älskling gjorde en kycklinggryta tillsammans igår. Fast denna gång med curry som huvudkrydda. Den blev super. Har tyvärr ingen bild på den då inte kameran var tillgänglig men receptet på den dyker snart upp!!   Puss så länge!   ...

Av Ida Petterson - 7 april 2011 19:16

        En liten blomvariant som man kan fixa till när det är bjudning. Blommorna hade börjat vissna då klippte mamma bort de fula och behöll de fina och skapade denna fina kreation.  Med lite fantasi kommer man långt!         Jag ka...

Av Ida Petterson - 7 april 2011 18:42


  Torsdagen spenaderade jag såklart eftermiddagen framför spisen, den här gången med mamma. Hon hade hittat ett superinteressant recept i en mattidning.  Nämligen en kalkonfilégryta med linser och till de bulgur och en klick crème frachie. Jag tär...

Av Ida Petterson - 6 april 2011 14:38


  (Vi hade kalas i lördags och hade ca 15 vuxna personer att laga mat till, men minska bara mängden efter din bjudning.)   Fläskfilégryta med dragon    (ca 15 portioner)    Ingredienser   3st gullökar 5 filéer 2 msk torkad dragon 2 ...

Presentation


Hej! Välkommen till min matblogg. Ida heter jag och här hittar du recepten på vardagsmaten, helgens käk och mycket mer. Kommer tipsa om massa!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matblomman med Blogkeen
Följ matblomman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se