Senaste inläggen

Av Ida Petterson - 21 mars 2011 13:31

Ja har haft dataproblem med virus och icke fungerande internet. Allt på en gång känns det som.. Nu har också datorn hemma, den stationära krashat. Men den går fortfarande att laga, hoppas jag. Jag har ju nu en lånedator av Robin, men han säger att jag fått den, men vill ej ta emot. Skitsamma, det är en Mac, några år gammal, och jag förstår mig inte riktigt på den. Speciellt inte när jag ska föra över bilder från kameran till datorn. Den vill ibland.. Konsigt. För jag hittar liksom inte "Den här datorn" där man kan se vilka usb det är inne på datorn. CP! Hjälp tack!


Nu har jag i alla fall några bildr att visa. Jag överraskade pojkvännen genom en romantisk ostbricka.



Med hjälp av lite fantasi för att glädja pojkvännen, bästa tjejkompisen eller sin mamma. Jag köpte bara en ost, gillar inte mögelost. Men sen köpte jag lite frukt, vindruvor, passionfrukt ock kiwi. Och lite kex så blev kvällen räddad. Dessutom lite dricka i form av mousserande. Sött och fruktigt var det.


ANNONS
Av Ida Petterson - 14 mars 2011 19:58

Brist på inspiration...:(

ANNONS
Av Ida Petterson - 3 mars 2011 19:34

Bra sidor du kan köpa köksgrejer är på:


http://www.bagarenochkocken.se/


http://royaldesign.se/


På royaldesign köpte jag min första kockkniv. ;) Till ett superpris!


 

Av Ida Petterson - 3 mars 2011 18:05



Recept:


Pajdeg:

3 dl vetemjöl

150 g margarin/smör

2-3 msk vatten

0.5 tsk salt


Försök ha rumstempererat smör, det underlättar. Blanda alla ingredienserna väl, i en matberedare eller förhand. Jag gjorde förhand vilket gick jättesnabbt.  Därefter plattar du ut degen i din form så jämt du bara kan. Du kan för bästa resultat använda en kavel. När detta är klart gräddar du den i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. Tills den inte är mjuk längre.


Under tiden när pajdegen gräddas kan du göra din köttfärsfyllning.


Köttfärsfyllning:

2 st rödlökar

1 schalottenlök

Ca 500 g köttfärs, jag hade blandfärs.

Tacokrydda

En burk tacosås medium (för smak, gillar du hetta kan du ju ta stark sås)

Salt och peppar efter smak


Ovanpå köttfärsfyllningen:

Smulad majsbröd /båtar(?!)som du har till dina tacos.

Några tomater (jag hade cocktailtomater.)

4 dl creme fraiche

4 msk majjonäs



Finhacka löken. Bryn tilsammans med köttfärsen. Därefter i med tacokryddan och tacosåsen. Sist avsmakar du med salt och peppar. Var försiktig med salt och peppar, smaka av innan du kryddar mer. OBS! Det kan finnas en del salt och peppar i tacokryddan eller tacosåsen.


När pajdegen är färdig kan du direkt ha i din köttfärsfyllning. Samt skiva någon tomat ovanpå. Jag tog denna gång cocktailtomater då jag inte hade något annat hemma. Sen om du vill kan du smula ner lite majsbröd ovanpå. Därefter häller du över din majjonäs/creme fraichefyllning som du enkelt vispar ihop och sist på med den rivna osten.  KLAR!


Till servering passar en coleslaw sallad.







Av Ida Petterson - 3 mars 2011 16:33

Idag hade jag noll inspiration.. vilket också har varit stor anledningen till att jag inte bloggade igår. Men till idag.. saknade ju inspiration.. försökte ta tag i det och det gjorde jag. Ut med hundarna som vanligt, ta disken, städade nedervåningen..sen när jag är i ett kök blir det liksom bara så att ja då börjar man laga något. Så detta flipp resulterade i en tacopaj. Supergott luktar det i hela huset nu och jag bara längtar till mamma och Lasse kommer hem tills vi ska käka!! Sen hade ju inte en iskall PEPSI inte suttit fel till maten?!?!?!

Av Ida Petterson - 1 mars 2011 15:19

För några veckor sedan hade en av mina bästa vänner en födesledagsmiddag. Den var underbar. Tänkte bjuda på bilder på de tre rätter hon bjöd på och berätta vad det var.



Supergod bål innehållande vittvin, fruktsoda (var det det Sanne?! eller var det sockerdricka),frysta hallon och kiwiskivor. Det är ju säsong på kiwi dessutom, vilket betyder att de också är mycket billiga. 


 

Ni får ursäkta skuggan ni ser på vissa bilder. Men här har vi förätten som var en tunnbrödkorg fylld med laxröra. Jag vet inte riktigt hur hon gjorde korgen men ska fråga henne en gång till för att vara säker. Laxröran blandade hon nog med creme fraiche och majonnäs och rödlök. Jag älskar verkligen alla sorters lök. Återkommer hur man gjorde korgen!


 


Oxfilén som var rosa och fin. Om ni frågar mig ska nötkött ätas mediumstekt. Denna var först stekt för att få fin färg och sedan in i ugnen. För att få den mediumstekt ska temperaturen ligga mellan 58 grader - 60 grader. Använd en termometer för att vara helt säker!


 

Till varmrätt bjöds det på oxfilé provencale. Det är tunt skivad potatis som man försteker sen in i en form tillsammans med köttet. Vitlökssmöret har du förberett innan och när köttet börjar bli klart lägger du ditt förbereda smör ovanpå köttet och låter det smälta i ugnen.



Till dessert bjöds det på päronhalvor med after eight. Detta låter du ha i ugnen tills chokladen smält. Servera kan du göra med glass eller lätt vispad grädde. Du avgör själv. Vi fick vaniljglass.


En super födelsedagsmiddag som jag blev grymt imponerad över.


Tackar för mig så länge!

Av Ida Petterson - 28 februari 2011 21:45

   

Mina två kokböcker jag samlar inspiration ifrån. Allt om mats stora kokbok fick jag av  mina bästa vänner i födelsedagspresent. I den står allt! Från bakverk till fredagsmat till en massa tips på olika drinkar. Det finns också en massa recept på alla högtider. Julmat, påskmat etc. Jag kan bara säga att jag älskar den! Den kommer följa mig hela livet.


Sen har vi Fredagsgourmet ur allt om mat. De lite mer arbetade lyxigare maträtterna. Här tipsar de också om vinet som passar till och till desserten som passar efter. En bra bok jag köpte på bokrean på Åhlens och den blev min för endast 99 kr. Den ska jag lära mig mycket av..


Bokrean är ju inte slut. Jag tänker fortsätta på min jakt efter bra och billiga kokböcker.


Vi hörs!

Av Ida Petterson - 28 februari 2011 19:18

Hejsan!


Jag önskar er välkomna till min nya matblogg. Den ska fyllas med massa inspirarande inlägg om mat. Ska laga massa roliga recept och dela med med här just för er.  Genom mina kokböcker, mattidningar och andra inspirande människor tänker jag skapa massa inlägg för att denna blogg ska bli intressant. Är kock själv och har verkligen ett brinnande intresse för mat. Intresset har växt fram inom mig. Jag älskar att prova nya recept och sen älskar jag svensk husman men även de lyxigare rätterna. Äter allt! Tycker man helst ska laga maten från grunden men visst till och med jag kan äta bearnaise från pulverpåse.


Önskar er varmt välkomna! :D

 

Presentation


Hej! Välkommen till min matblogg. Ida heter jag och här hittar du recepten på vardagsmaten, helgens käk och mycket mer. Kommer tipsa om massa!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ matblomman med Blogkeen
Följ matblomman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se